Bosc de la Fageda d'en Jordà

Inici >> Què fer a La Garrotxa

Activitats per fer a La Garrotxa amb nens, família i/o amics

Què fer a La Garrotxa

La Garrotxa és una comarca plena de possibilitats per fer activitats a la natura, viure els volcans com el de Santa Margarida, visitar la Fageda d’en Jordà, fer senderisme o bicicleta de muntanya, visitar pobles amb encant com la vila medieval de Santa Pau, o el pont i el poble de Besalú, passant, per descomptat, per Olot, la capital de la comarca amb un bon atractiu gastronòmic, cultural i comercial.

A prop de Mas El Carrer i de Planademunt

ACTIVITATS PER FER AMB NENS, FAMÍLIA O AMICS A MENYS DE 10 MINUTS AMB COTXE DE LES CASES

Plaça porticada amb una església al fons del poble de Santa Pau

Santa Pau

La vila medieval de Santa Pau està situada al bell mig del parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. El poble conserva el recinte de la vila vella, amb una fisonomia i característiques medievals molt marcades. Destaca la plaça Major o Firal dels Bous, una plaça porticada disposada al voltant del castell. Destaca també l’església de Santa Maria i tot el conjunt de carrers estrets que desemboquen al Portal de Mar.

Fageda d'en Jordà

Fageda d’en Jordà

La Fageda d’en Jordà, una de les 26 reserves naturals del Parc Natural, creix sobre la colada de lava del volcà del Croscat que s’estén pels municipis de Santa Pau, Olot i les Preses. Bosc de faigs excepcional per créixer sobre la colada de lava del volcà del Croscat, en un lloc pla, amb turons suaus (tossols), i a una altitud de 550 m.

Ermita en el cràter del volcà de Santa Margarida

Volcà de Santa Margarida

Es tracta d’un volcà mixt, que tingué fases eruptives de tipus estrombolià i freatomagmàtic. Aquestes darreres són explosives, i la que va produir-se al de Santa Margarida va obrir, en esclatar, un ample cràter circular, dins del qual hi ha l’ermita que dona nom al volcà. Tret del cràter, que és avui un prat, la resta del volcà està recobert de boscos, alzinars a solell i caducifolis mixtos a l’obaga.

Grederes del Volcà Croscat

Volcà del Croscat

La zona de les grederes del volcà del Croscat va ser restaurada l’any 1995, a fi d’ordenar l’àrea degradada.  El Croscat és el volcà més jove de la zona volcànica de la Garrotxa. Va tenir dues erupcions, la primera i més gran fa 17 000 anys, i la segona fa 11 500 anys. L’emissió de laves fluides i una sèrie d’explosions de violència moderada van donar lloc a un cràter en forma de ferradura.

Una mica més lluny de Mas El Carrer i de Planademunt

ACTIVITATS PER FER AMB NENS, FAMÍLIA O AMICS A MÉS DE 10 MINUTS AMB COTXE DE LES CASES

Passeig amb gent i arbres.

Olot

Viure entre volcans forma part de la quotidianitat dels olotins, atès que la ciutat està situada dins el parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. S’hi troben quatre volcans dels quals destaca el Montsacopa, una talaia al bell mig de la ciutat. L’arquitectura modernista i els passejos arbrats són els elements de la ciutat que més captiven per la seva bellesa.

Pont de pedra d'entrada a un poble.

Besalú

El nucli antic de Besalú és una obra declarada bé cultural d’interès nacional. El 1979 fou declarat “conjunt nacional” pel seu gran valor arquitectònic. Dels murs i fortificacions del Besalú medieval queden restes esparses, sovint a l’interior d’edificis posteriors. Sabem que uns primers murs protegien el castell comtal i les seves dependències.

Poble a sobre d'un penya-segat

Castellfollir de la Roca

Els edificis del poble estan construïts fonamentalment amb material volcànic. El paviment i el mobiliari del nucli antic és de basalt, roca que es forma en refredar-se la lava. Hi podem veure una cinglera basàltica de 40 m d’alçada formada per la lava de dues colades provinents de volcans d’Olot i Begudà.

Via verda d'Olot a Girona amb un ciclista d'esquena.

Rutes amb bicicleta i a peu

Descobreix diferents rutes de les vies verdes per fer en bicicleta o a peu. Pots gaudir de quilòmetres d’infraestructures ferroviàries en desús que han estat transformades en itineraris per cicloturisme i senderisme. També t’enllacem amb un munt més de rutes a peu i amb bicicleta.

Reserva ara la teva estada!

Muntanyes que es veuen des de les cases de turisme rural de Mas El Carrer i Planademunt - Santa Pau - La Garrotxa
Obrir el xat
1
Què ens vols dir?
Hola!
Et podem ajudar?