En marxa el repte Pirinexus

En marxa el repte Pirinexus

Quan l’estiu de 2014 en Jordi Cantal començava tot sol a fer la ruta PIRINEXUS de 350 km a primera hora del matí, no sabia que en acabar, ja fosc, hauria creat un nou repte que ja s’ha convertit en llegenda. En la seva tercera edició la prova s’emmarca en el gran festival de ciclisme Sea Otter Costa Brava-Girona, que es farà a Girona del 2 al 4 de juny de 2017.
The PIRINEXUS 360 Challenge és una proposta de repte personal non-stop circular de 350 km per la ruta anomenada PIRINEXUS. Els participants tenen 20 hores per fer un itinerari que sortint de la ciutat de Girona travessa Olot, creua la frontera pel port d’Ares, passa per Ceret, torna a creuar la frontera i entra de nou a Catalunya per La Jonquera, s’endinsa per la plana de l’Empordà fins arribar al mar, visita Calonge i torna a agafar la ruta del Carrilet fins a tornar a Girona. Aquest itinerari passa per tot tipus de terreny, carreteres asfaltades, molta pista i algun segment urbà. S’admeten tot tipus de bicicletes, tot i que probablement les més apropiades són les bicicletes gravel o de ciclocross. També es pot realitzar amb una bicicleta de carretera amb neumàtic de 25 o 28, o una bicicleta de muntanya de 29’ amb neumàtic llis.

La ruta es pot fer sol o per relleus.